Skip links

Surt coimpulsa un projecte contra les violències de gènere digitals

Surt coimpulsa un projecte contra les violències de gènere digitals

Les violències masclistes i LGTBIfòbiques també es reprodueixen i s’amplifiquen a través de les xarxes. És la constatació que dona lloc a FemBloc, un projecte europeu, coordinat per Calala, en què Surt participa al costat de la Universitat de Barcelona i Dones Tech.

Dins del Fòrum contra les Violències Masclistes, les organitzacions i expertes participants al projecte presentaran aquesta iniciativa, dirigida a desenvolupar un model d’abordatge de les violències masclistes digitals. També hi haurà un espai participatiu per debatre els principals reptes sobre la implementació d’una línia de suport a aquestes violències a Catalunya. Serà el dia 5 de novembre a les 16h, a l’Espai Francesca Bonnemaison.

FemBloc preveu desenvolupar una línia de suport per atendre dones i persones LGTBIQ+ que viuen violències digitals per raó de gènere, oferir formació i eines per a professionals que treballen en l’àmbit, crear materials de sensibilització i investigar sobre aquesta forma de violència.

Segons una investigació de l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europa, un 11% de les dones han patit violència a internet. Són gairebé 9 milions de dones a Europa. Les dades recollides per un informe de l’European Women’s Lobby de l’any 2017 també indiquen que 1 de cada 10 delinqüents sexuals utilitza llocs web de cites per trobar les seves víctimes i que el 37% de les dones feministes pateixen amenaces sexuals online.

La violència afecta molt les més joves. El mateix informe assenyala que 1 de cada 4 noies a Europa ha experimentat ciberassetjament i que el 87% de les imatges confiscades d’abusos sexuals a menors eren de noies. Tal com afirma un informe del Parlament Europeu del 2018, les violències masclistes digitals augmenten i tenen terribles impactes sobre les dones i les nenes de manera duradora. No obstant això, encara es tracta parcialment a les normatives i polítiques actuals de la Unió Europea.

“Esperem augmentar la consciència i el coneixement sobre la violència de gènere online i els seus impactes entre les dones, les nenes i les persones LGTBIQ+”, afirmen les impulsores de FemBloc, que treballaran amb perspectiva interseccional, compartiran coneixement pràctic mitjançant el disseny i la implementació d’un cas pilot i aplicaran enfocament participatiu per desenvolupar conjuntament amb organitzacions de dones, víctimes i altres expertes les eines, protocols i altres resultats del projecte.

deixa un comentari