Skip links

Renda bàsica. Reconstrucció amb les cures al centre. Abusos contra les temporeres de la maduixa: Recupera els diàlegs que hem organitzat

 

Renda bàsica. Reconstrucció amb les cures al centre. Abusos contra les temporeres de la maduixa: Recupera els diàlegs que hem organitzat

“La renda bàsica no és que mitigui la pobresa, és que l’acaba”

‘Dones. Llibertat. Renda bàsica’ va aplegar la periodista Nuria Alabao; Daniel Raventós, professor d’economia de la UB i president de la Xarxa Renda Bàsica; i Sira Vilardell, directora de Surt i vicepresidenta d’ECAS i de la Taula del Tercer Sector, en un diàleg confinat sobre un dels reptes socials que més ha sonat arran de la crisi desencadenada per la Covid-19, l’establiment d’una renda bàsica universal.

 

“Necessitem subvertir la vella realitat i construir un present amb vides habitables”

Com fer una reconstrucció social de manera que els treballs de cures siguin situats al centre? Vam compartir reflexions amb Rocío Echeverría, treballadora de la llar i activista de Sindillar, Ana Teresa Vélez, integrant de la regidoria col·lectiva del moviment polític de dones de Medellín Estamos listas, Marta Nieto, codirectora de la Mostra de Films de Dones, i Fina Rubio, antropòloga i presidenta de Surt.

 

“Aquí, per denunciar els abusos, se les ha acusat de mentir per aconseguir la documentació i, al país d’origen, la repercussió ha estat demolidora”

Durant el col•loqui organitzat per Surt amb l’objectiu de compartir els resultats de la investigació periodística feta arran de la beca Devreporter, l’advocada Belén Luján i la periodista Maria Altimira, part de l’equip amb què Surt ha comptat per la investigació, han repassat la cadena d’omissions de responsabilitat que expliquen la sistematicitat i reiteració dels abusos contra les dones contractades en origen per treballar en la recollida de la maduixa als camps de Huelva, entre 17.000 i 20.000 cada any.

deixa un comentari