Skip links

“Els meus projectes suposen un estil de vida, una aportació, un desig de compartir i intercanviar coneixement”

“Els meus projectes suposen un estil de vida, una aportació, un desig de compartir i intercanviar coneixement”

Olga Schäfer és una de les dones acompanyades a través del servei d’emprenedoria de Surt. Ens comparteix el seu procés per concretar dues iniciatives amb la promoció de l’art al centre.

Què et porta a plantejar-te emprendre un projecte propi i autoocupar-te? Desig o necessitat?

La idea d’emprendre ha estat sempre rondant en mi. Crec que està molt connectada a la meva part creativa. Quan estudiava arquitectura a Colòmbia, vam tenir un despatx d’arquitectura amb tres altres companyes de la facultat. A Barcelona, ​​vam tenir amb quatre artistes una galeria d’art al Born. Quan vaig tenir a la meva filla el meu ritme va canviar i vaig acudir el 2009 a SURT, per fer un curs d’emprenedoria sobre creació i consolidació d’empreses. La meva idea de negoci era un centre cultural. El 2018 vaig fer un curs a Berlín sobre Selbständig für Frauen- emprenedoria dirigit a dones. Vaig escriure el meu projecte de negoci ideal. Entre 2018 i 2019 retorno a SURT per concretar, ja que tinc diversos projectes sobre la taula, a més d’un canvi de ciutat i de dinàmica. La idea és sintetitzar, estudiar la viabilitat i les oportunitats.

En què consisteix el teu projecte?

En tinc dos. El primer és un coworking per a artistes, en què a més pugui tenir el meu espai per treballar en recerca d’arquitectura i restauració de mobiliari a partir del concepte de reutilització de materials i a partir de la pràctica en interiorisme. La segona idea consisteix en un Kunstherberger- Hostal per amants de l’art. El pla d’empresa està fet i pensat per desenvolupar-se als afores de Barcelona, ​​en una zona rural. Un espai pensat per recessos, per trobar la inspiració, un espai fet amb materials reutilitzats per artistes i per a gent amant de l’art.

Suposa un pas més en la teva trajectòria professional o bé un canvi de direcció?

Tots dos projectes suposen un estil de vida, una aportació, un desig de compartir i intercanviar coneixement. Són el fruit de l’experiència viscuda i pretenen ser la direcció de la trajectòria professional.

En quin punt del desenvolupament de l’empresa et trobes?

A la recerca d’espai. Per a tots dos projectes. Però tot està molt car i demanen mil requisits per poder accedir a un immoble.

Quines són les principals dificultats amb les que et trobes per emprendre?

El preu exorbitat dels immobles. És indirectament proporcional als sous i al que guanyes…

Diries que ser una dona condiciona en alguna mesura l’experiència com a emprenedora?

Aparentment no ho condiciona, però et trobes amb molts obstacles que no trobaries sent home. El camí és més difícil.

En el teu procés, en què t’acompanya el servei d’emprenedoria de Surt?

Estem sintetitzant i estudiant la viabilitat dels projectes, la forma jurídica més adequada, la forma d’enfocar-ho, amenaces i competència.

Quins són els següents passos en el teu projecte?

Cerca d’immobles, concretar pla de negoci i trobar persones sòcies.

Et planteges emprendre col·lectivament o dins de l’economia social i solidària?

Si, m’agradaria emprendre col·lectivament i potser fundar una cooperativa, on hi hagi una repartició de funcions i beneficis. Considero fonamental l’intercanvi de coneixement i talent.

 

Si estàs interessada en informar-te i rebre suport del servei d’emprenedoria, escriu a carolina.fort@surt.org

deixa un comentari