Decàleg Fem Emprèn: bones pràctiques per emprendre amb equitat
Decàleg Fem Emprèn: bones pràctiques per emprendre amb equitat
Sabies que el poc suport de l’entorn, la baixa confiança del mercat i els propis límits emocionals són algunes de les dificultats amb les que es topen les dones a l’hora d’emprendre? Tanmateix, idear un pla de treball que equilibri la vida personal amb la laboral; invertir en formació o buscar suport en altres emprenedores per créixer juntes professionalment són alguns tips per emprendre des de l’equitat.
La Fundació SURT ha publicat el Decàleg Fem Emprèn. Bones pràctiques per emprendre amb equitat. L’objectiu del material és sensibilitzar i donar eines per superar les dificultats de l’emprenedoria femenina per raó de gènere.
El document és fruit d’una dinàmica de recerca participativa amb un grup de discussió integrat per 13 dones emprenedores amb perfils diversos que es van trobar durant el 2023. En paral·lel també es van realitzar entrevistes individuals amb referents del sector. Durant el procés de treball, es van abordar conceptes clau com les cures i autocures. Amb la diagnosi obtinguda, que partia de les dificultats per raó de gènere que pateixen les dones quan emprenen els seus negocis, s’ha elaborat el decàleg de bones pràctiques per a la inclusió de la perspectiva de gènere en l’emprenedoria que es pot consultar.
Les participants van realitzar un taller autocompetencial que incloïa l’autoavaluació de fortaleses i àrees de millora i oferia l’oportunitat de potenciar habilitats i promoure el seu creixement personal i professional.
És la fase final del projecte de SURT que, amb el suport del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, va realitzar un estudi per identificar les dificultats que pateixen les dones emprenedores en el seu dia a dia i proposar solucions per fomentar l’emprenedoria en condicions d’equitat. L’estudi pioner “FemEmprèn: Reptes i propostes per una emprenedoria en condicions d’equitat” vol impulsar la igualtat i l’apoderament en l’emprenedoria, destacant la importància de la diversitat i el talent femení per l’èxit col·lectiu.