Skip links

Obrint Portes: edició abril-juny 2024

Obrint Portes: edició abril-juny 2024

Obrint Portes: edició abril-juny 2024

Aquesta primavera Surt activa la segona edició del l’Obrint Portes del 30 d’abril al 19 de juny de 2024. És un itinerari formatiu per a l’empoderament integral de dones en situacions socioeconòmiques de vulnerabilitat.

L’itinerari té una durada de 64 hores i inclou 4 blocs de treball:

  • Empoderament personal: sessions grupals des d’on es definirà el Pla Vital de cada dona mitjançant la metodologia del Balanç Vital i es treballaran les competències transversals. Paral·lelament, es faran sessions individuals de seguiment de l’evolució del pla i millora de les situacions de les participants.
  • Empoderament econòmic: aprofundiment en l’esfera laboral, orientació laboral.
  • Suport i benestar emocional: a mode d’espai de suport mutu, es realitzaran sessions orientades a facilitar eines i estratègies per la gestió i millora emocional.
  • Activitats per la vinculació i participació comunitària

La segona edició de l’itinerari es desenvoluparà els dilluns, dimarts i dimecres, del 30 d’abril al 19 de juny, de 10 a 13h, a la seu de la Fundació Surt (c/Guàrdia 14, baixos, 08001 Barcelona-metro Drassanes).

El programa s’adreça a dones majors d’edat en situació de vulnerabilitat i/o exclusió social, en situació administrativa regular; amb un nivell mig-alt de comprensió i expressió en castellà i/o català; motivadesi interessades a participar en un espai d’aquestes característiques; i amb disponibilitat completa i compromís per assistir a totes les sessions (es valoraran casos particulars que tinguin dificultats per assistir algun dia o durant algunes hores).

El programa no s’adreça a dones que estiguin en situació de violència masclista o que hagin estat molt recentment (la Fundació Surt té programes específics per a aquests casos).

Totes les dones tindran un acompanyament individualitzat al llarg del procés i podran comptar amb el suport de la prospectora laboral del programa. Així mateix, les participants tindran accés a altres serveis de suport, com assessorament jurídic individualitzat, acompanyament a la realització de tràmits on-line, accés a diverses càpsules formatives gratuïtes i la possibilitat de derivació a altres programes de Surt segons les necessitats personals que puguin identificar-se.

Per a més informació i derivacions cal enviar un correu a: obrintportes@surt.org

Enguany s’ha fet la primera edició del programa del febrer a l’abril.

Leave a comment