Skip links

Cap al 8M 2024!

Cap al 8M 2024!

La Fundació Surt s’adhereix a la jornada de vaga feminista el 8 de Març de 2024 convocada per l’Assemblea 8M. Fem crida, a més, a participar a la manifestació a Barcelona el mateix divendres, a les 18h, amb inici a Passeig de Gràcia amb Diagonal i acte final a Arc de Triomf.

Mantindrem els serveis essencials marcats per l’ordre del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, per la qual es garanteixen els serveis essencials que s’han de prestar a Catalunya durant les convocatòries de vaga general previstes pel Dia Internacional de les Dones. 

Aquesta convocatòria sota el lema “Dones, lesbianes i trans dempeus contra les precarietats, les fronteres i els genocidis” neix de l’espai de coordinació del 8 de març Assemblea 8M format per companyes de diversos col·lectius feministes, sindicats, comitès de barri, assemblees territorials i organitzacions socials i polítiques d’arreu del territori català. La crida organitzada des del moviment feminista assembleari reivindica una jornada de vaga feminista de consum, de cures, laboral i estudiantil combativa, d’autoorganització feminista, antiracista, anticapitalista i anticapacitista.

Surt treballa cada dia per l’empoderament personal, econòmic, sociopolític i comunitari de les dones. Acompanyem a dones diverses en el seu procés d’autonomia vital amb una quanrantena de programes adreçats a afavorir l’equitat de gènere, combatre les desigualtats i discriminacions i enfortir les vides lliures de violències masclistes. Dones, lesbianes, trans, migrades, racialitzades, en situació de vulnerabilitat, … El 8 de Març totes som protagonistes en el blindatge dels drets de les dones, dels drets humans.

Pots llegir el manifest 8M 2024.

ACTIVITATS DE SURT AL VOLTANT DEL 8 DE MARÇ

Dimecres, 6 de març (18 h, al vestíbul de la biblioteca Montserrat Abelló, Barcelona)

Xerrada i tertúlia poètica amb l’objectiu de posar de manifest el valor i la lluita, el paper de la dona al llarg de la història i també retre homenatge a Montserrat Abelló i Soler, poeta i autora d’una llarga trajectòria de compromís amb el feminisme literari. Trobada que comptarà amb la participació de diverses dones poetes convidades provinents de diversos territoris del món, on es recitarà el material poètic de cadascuna de les autores. A càrrec de Crearteducaccion Comunitaria. Entrada lliure. Cabuda limitada.

Organitza: PIAD de les Corts (gestionat per Surt) amb la col·laboració de la Biblioteca Montserrat Abelló

Dijous, 7 de març (10 h, a la pl. Folch i Torres, Barcelona)

Caminada de Dones pel Raval. Movem-nos juntes!

Divendres, 8 i 15 de març (de 9 a 14’30h, a l’Ateneu Candela, Terrassa)

Jornades aCOSta’t Jornades de reflexió sobre les violències maclistes.

Organitza: SIE Terrassa (gestionat per Surt) i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya

8 de març (18 h, Jardinets de Gràcia, Barcelona)

Manifestació 8 de Març “Dones, lesbianes i trans dempeus contra les precarietats, les fronteres i els genocidis”

Organitza: Assemblea 8 M (podeu trobar més activitats organitzades per la plataforma en aquest enllaç. A les xarxes socials, la convocatòria es pot seguir amb les etiquetes: #8M2024 #VagaFeminista8m2024

Leave a comment