Skip links

180 dones en situació de vulnerabilitat estan millorant la seva ocupabilitat gràcies al MAIS

180 dones en situació de vulnerabilitat estan millorant la seva ocupabilitat gràcies al MAIS

180 dones en situació de vulnerabilitat estan participant a l’edició 2023-2024 del programa d’ocupabilitat i inserció social MAIS. La Fundació Surt tenim en actiu 6 punts per tot el territori català on oferim acompanyament des del Programa de Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la renda mínima d’inserció (MAIS): dos a a la seu de Surt a Barcelona, un a Manresa, un a Badalona i dos a Montcada i Reixach. En aquest darrer municipi es va obrir un segon punt el novembre del 2023.

Subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i confinançat pel Fons Social Europeu, l’edició 2023-2024 del MAIS de Surt ofereix acompanyar a dones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC); dones que es troben en situació d’atur de llarga durada, més grans de 45 anys en situació de risc o exclusió social; amb problemes de drogoaddicció o alcoholisme en procés de rehabilitació i reinserció social; dones majors de 16 anys i menors de 30 provinents d’institucions de protecció de menors; internes de centres penitenciaris que la seva situació els permeti accedir a una ocupació; dones en llibertat condicional i exrecluses, perceptores de l’ingrés mínim vital (IMV) o dones que no puguin accedir a la RGC o IMV, però que es trobin en situació de risc d’exclusió.

Per formar part del programa, cal que les dones –entre 18 i 65 anys– estiguin inscrites a l’ Oficina de Treball (OTG) com a demandants d’ocupació no ocupades o com a demandants de millora de feina.

Les participants inicien els períodes de pràctiques en empreses fidelitzades a Surt, d’acord amb els interessos i perfils respectius, com ara la neteja, l’atenció al client i el monitoratge de menjador. Les pràctiques són molt útils per les participants, ja que es poden donar a conèixer i generar possibilitats de ser contractades, així com anar posant en joc totes les competències treballades durant l’itinerari. I per part de les empreses, les pràctiques són positives perquè poden assumir una formació d’acollida a la dona participant i, així, en el moment de la possible contractació, el període d’adaptació ja està acomplert.

L’objectiu del programa MAIS és millorar el grau d’ocupabilitat i inserció laboral de les dones participants mitjançant tutories individuals i accions i activitats tant personals com grupals, com ara identificar competències de base i transversals, definir objectius professionals i establir un pla individual d´inserció laboral, millorar coneixements sobre el mercat laboral i les eines i estratègies per accedir-hi, orientar i acompanyar en el procés de recerca de feina que inclouran també emprenedoria social i autoocupació, accions de formació a mida segons necessitats detectades i possibilitat de realitzar pràctiques no professionals.

Les persones que compleixin els requisits poden participar en el programa MAIS al seu territori més proper fins al maig del 2024.

Punt MAIS Referent Adreça Correu Telèfon
Barcelona 1 Marga Brito C/ Guàrdia, 14 Barcelona marga.brito@surt.org 619991303
Barcelona 2 Patrícia Biosca C/ Guàrdia, 14 Barcelona patricia.biosca@surt.org 615846556
Badalona Elisabet Arenas CC Torre Mena. Trafalgar 1, 3, Badalona elisabet.arenas@surt.org 646587409
Manresa Sandra Rodríguez SIAD. C/de la Canal, 6 Manresa sandra.rodriguez@surt.org 675290410
Montcada 1 Míriam Guerrero Espai Kursaal. Masia, 39 Montcada i Reixac miriam.guerrero@surt.org 615883143
Montcada 2 Irene González Espai Kursaal. Masia, 39 Montcada i Reixac irene.gonzalez@surt.org 619991303

Leave a comment