Skip links

El Fòrum Hipàtia demana un comitè que garanteixi perspectiva de gènere en la resposta a la crisi

El Fòrum Hipàtia demana un comitè que garanteixi perspectiva de gènere en la resposta a la crisi

El Fòrum Hipàtia, espai en què Surt ha participat, demana un comitè feminista que s’encarregui d’analitzar l’impacte de la Covid-19 en les dones i que garanteixi perspectiva de gènere en les respostes a la crisi, a curt i llarg termini. Així ho fan constar en un manifest recentment publicat

“L’actual emergència ha fet evident que qui està sostenint la societat, en un 70%, són les dones: personal sanitari (metgesses, infermeres), cuidadores, assistentes socials, farmacèutiques, caixeres i dependentes del comerç i de mercats, personal de neteja, etc. Per contra, en les cúpules i comissions que prenen les decisions que ens han de treure d’aquesta situació, s’evidencia una menor presència femenina”, plantegen des del Fòrum Hipàtia. “És el moment de nous lideratges i de canvis profunds en l’organització social per poder sortir d’aquesta crisi. Les dones reclamem colideratge en la presa de decisions, tal com s’exigeix des de Nacions Unides”, fan constar.

Per això, des d’aquest espai de directives, empresàries i professionals d’àmbits diversos, reclamen un Gran Pacte Social amb tots els agents socials per construir “una societat justa, lliure de violència i en un entorn econòmicament, físicament i psíquicament segur”.

Així mateix, reproven la comunicació que aquestes setmanes s’està fent “des del poder, en clau masculina, de guerra, de batalla, de soldats o d’herois”. “Aquesta situació no és una guerra i l’actual crisi sanitària ha evidenciat la necessitat d’un canvi de paradigma que exigeix liderar ‘en femení’; en corresponsabilitat i
en colideratge. Sobretot perquè la societat la sostenen les dones i cal posar la creació de vida i la cura de les persones al centre de la societat”, plantegen.

Leave a comment