Teatre fòrum grup de gent gran Horta Guinardó

Un grup de persones grans d’Horta Guinardó actua per trencar amb la xenofòbia

“Déu meu, què t’hem fet?” és l’obra de teatre fòrum a través de la qual el Grup de Creació Col·lectiva Fricandó es proposa deconstruir estereotips xenòfobs i masclistes.

El grup, impulsat per la Xarxa BCN Antirumors i el Servei de Convivència d’Horta Guinardó i dinamitzat per La Xixa Teatre, està format per persones grans del districte que utilitzen el teatre social com a eina formativa i de sensibilització.

L’obra, estrenada el dilluns, va generar un espai per debatre i desfer rumors, prejudicis i estereotips vinculats a la diversitat cultural i d’origen, la reproducció dels rols de gènere i les tradicions religioses. El format de teatre fòrum va permetre que diverses persones del públic actuessin per plantejar alternatives i transformar realitats discriminatòries i opressives escenificades a l’obra.

“Gent gran: Agents de Canvi per la Convivència” és un projecte dirigit a fomentar les relacions i  la convivència entre veïns i veïnes del districte d’Horta Guinardó. Té un fort component de sensibilització i l’objectiu principal és que les persones implicades crein una peça de teatre fòrum per generar consciència a la diversitat cultural.

El taller de teatre, obert a totes les persones grans del districte, farà una pausa a l’estiu i es tornarà a trobar a l’octubre. Per inscriure’s-hi, contacteu amb el Servei de Convivència d’Horta Guinardó a través dels telèfons 93 436 71 33 i 619 116 098 o enviant un correu a serveiconvivenciahg@bcn.cat. El Grup de Creació Col·lectiva Fricandó assaja els dimecres d’11h a 13h, al Casal de Barri Can Travi, a Vall d’Hebron.

TwitterFacebook