Presentació i Metodologia | Fundació Surt | Descàrrega de documents | Crèdits | Contacte | Mapa web 

Mòdul 1
Equitat de gènere

Mòdul 2
Interculturalitat

Mòdul 3
Ciutadania

Altres dinàmiques

Consultar
Castellano Català
Presentació i Metodologia
A A A

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, amb la finalitat de donar suport a projectes d'elaboració, revisió i millora dels recursos pedagògics en l'àmbit de l'Educació Per al Desenvolupament, ha confiat en SURT. Fundació Privada. Fundació de Dones, per a l'elaboració d'aquest material que us presentem, concretament des del seu Servei de Mediació i Interculturalitat.

El Servei de Mediació i Interculturalitat de la Fundació SURT, desenvolupa accions i programes amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat de les persones immigrades en la societat d'acollida. A través del nostre treball cerquem visibilizar els obstacles i estereotips existents per raons de gènere i/o origen, afavorir l'acostament de diferents realitats culturals, idiomàtiques, socials i construir instruments per millorar la qualitat de la intervenció (formació i assessorament en mediació intercultural, disseny i implementació de recursos).

Sent l'escola un espai privilegiat per a la trobada i la integració intercultural entre les persones immigrades i les persones residents, aquesta Maleta Pedagògica, un equipatge per a la interculturalitat té com a objectius promoure l'educació intercultural i la millora de competències interculturals i d'equitat de gènere dels i les professionals de la docència. Es pretén amb aquest material contribuir per fomentar la cohesió social, l'equitat de gènere i el respecte pels drets humans en l'àmbit educatiu, en un context de diversitat cultural.

Desitgem que aquesta eina pugui contribuir per al treball diari dels professors i professores de les escoles espanyoles i catalanes, per promoure una millor convivència, integració i desenvolupament dels i les estudiants, perquè aquests i aquestes puguin creure i fer un altre món més just i equitatiu, que no desistim de creure que si és possible.