Presentació i Metodologia | Fundació Surt | Descàrrega de documents | Crèdits | Contacte | Mapa web 

Mòdul 1
Equitat de gènere

Mòdul 2
Interculturalitat

Mòdul 3
Ciutadania

Altres dinàmiques

Consultar
Castellano Català
Mòdul 2: Interculturalitat
A A A

Activitat complementària

Visionar aquest programa sobre les salutacions en les diferents cultures http://www.rtve.és/programes/contodoslosacentos (Secció Mosaic i cercar data 12/08/07).

Apunts per a la reflexió:
Què ens ha fet pensar aquesta dinàmica?

Coneixien totes les salutacions presentades, tant les aparegudes en la dinàmica com en el documental?

Alguna vegada es van trobar en alguna situació difícil per no saber com saludar o per haver-ho fet d'una forma contrària als costums de l'altra persona?

Què significa una salutació? Per què ens saludem?

Quines salutacions utilitzen habitualment amb la mare, el pare, els/les germans/es, els amics, les amigues, l'avi i l'àvia, els/les veïns/es...

Observacions:

  • Algunes idees: les salutacions són formes de reconèixer a l'altre/a i de tenir una actitud amable amb el/ella. Les salutacions varien d'una cultura a l'altra i cadascuna d'aquestes formes de saludar té la seva pròpia història, la qual cosa constitueix una riquesa humana.
  • Un apunt: Una de les explicacions que circula sobre el compromís de mà és que era una forma de saludar dels guerrers que usaven un escut en una mà i saludaven amb l'altra mà, mostrant que aquesta estava lliure d'armes i que estaven en pau.

Nota:
Aquesta és una bona activitat per començar la classe perquè permet trencar el glaç i introduir altres dinàmiques que exigeixin major reflexió o concentració. No obstant això, cal tenir en compte atenció que en determinades cultures, determinades salutacions poden ser considerades invasives, per la qual cosa cal deixar clar amb els i les estudiants que cada cadascu i cadascuna jugarà fins on es senti confortable.

Les salutacions són formes de reconèixer a l'altre i de tenir una actitud amable amb el/ella. Les salutacions varien de cultura per a cultura i cadascuna d'aquestes formes de saludar té la seva pròpia història, la qual cosa constitueix una riquesa humana.