Presentació i Metodologia | Fundació Surt | Descàrrega de documents | Crèdits | Contacte | Mapa web 

Mòdul 1
Equitat de gènere

Mòdul 2
Interculturalitat

Mòdul 3
Ciutadania

Altres dinàmiques

Consultar
Castellano Català
Mòdul 1: Equitat de gènere
A A A

Endevinalla

Llegeixi atentament el text i intenti solucionar la qüestió que es proposa.

"Jordi, pare de Pau, un nen de 8 anys, surt conduint des de casa seva a Barcelona i es dirigeix rumb a Tortosa. Pau, va amb ell. En el camí es produeix un terrible accident. Un camió, que venia de front, se surt del seu carril de l'autopista i envesteix d'enfront del cotxe de Jordi.

L'impacte mata instantàniament a Jordi, però Pau segueix amb vida. Una ambulància de Tortosa arriba gairebé immediatament, advertida pels qui van ser ocasionals testimonis, i el nen és traslladat a l'hospital.

Tot just arriba, els metges de guàrdia comencen a tractar el nen amb molta dedicació però, després d'intercanviar opinions i estabilitzar-li les condicions vitals, decideixen que no poden resoldre el problema de Pau. Necessiten consultar. A més a més, adverteixen el risc de traslladar el nen i, per això, decideixen deixar-l'ho internat allá, a Tortosa. Després de les consultes pertinents, es comuniquen amb l'Hospital de Nens de Barcelona i finalment conversen amb una eminència en el tema, a qui informen del que passa. Com tots concorden que el millor és deixar a Pau a Tortosa, l'eminència decideix viatjar directament des de Barcelona cap allà. I ho fa.

Els metges del lloc li presenten el cas i esperen ansiosos la seva opinió. Finalment, un d'ells és el primer a parlar: 'Està vostè en condicions de tractar el nen?', pregunta amb un fil de veu. I obté la resposta següent: - 'Com no ho haig d'estar si és el meu fill!'."

Fins aquí, la història. I ara, la pregunta Qui és l'eminència mèdica?