IMG_0064

La Fundació Surt rep el Premi Solidaritat 2009

El jurat de l’Institut de Drets Humans de Catalunya ha decidit atorgar el Premi Solidaritat 2009 a Surt, Fundació de dones. Fundació Privada, “en reconeixement a una entitat que treballa des de fa més de 16 anys per la inserció laboral de les dones, especialment aquelles que es troben en situació de major vulnerabilitat per la seva situació econòmica, social, cultural o personal”.

Onze candidatures s’havien presentat en aquesta 23a edició d’un premi tan important, la majoria procedents de persones i entitats catalanes, que havien proposat tant a individus com a entitats que treballen per la promoció i defensa dels drets humans. També s’havien rebut propostes d’altres llocs d’Espanya i d’Amèrica Llatina.

Aquest any, el jurat de la institució catalana ha decidit reconèixer “el treball de la Fundació Surt. un projecte global, innovador i enfocat a la transformació social, basat en el treball personal de cada dona”.

El comunicat de l’IDHC sobre el premi remarca l’enorme ventall d’iniciatives i serveis que ofereix la Fundació Surt enfocats a les dones treballadores i al foment de l’equitat de gènere: “Les nombroses activitats, programes i serveis de la Fundació contribueixen a l’equitat entre homes i dones en tots els àmbits i a millorar les condicions de vida de les dones, especialment a l’àmbit laboral”.

L’acte de lliurament es farà el dia 9 de febrer a les 19 hores al Parlament de Catalunya, en un acte públic en el qual es lliurarà a Surt una obra de l’escultor Jaime de Córdoba, especialment concebuda per aquest premi, i una placa commemorativa.

El jurat de la 23a edició està format per les següents persones: David Bondia Garcia, director de l’IDHC i professor de Dret Internacional Públic a la Universitat de Barcelona; Francesc Mateu, president de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament; Arcadi Oliveres , president de Justícia i Pau i professor d’economia de la Universitat Autònoma de Barcelona; Eulàlia Pasqual, presidenta de la Federació Catalana d’ONGs pels Drets Humans; Argelia Queralt, membre de la junta directiva de l’IDHC i professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona; Jaume Saura Estapà, president de l’IDHC i professor de Dret Internacional Públic a la Universitat de Barcelona; i Neus Sotomayor Rodríguez, presidenta de la Federació Catalana d’ONG per la Pau.

L’Institut dels Drets Humans de Catalunya és una entitat independent que va néixer fa més de vint anys a Barcelona i que treballa en la sensibilització i la promoció dels drets humans, l’assessorament, i la formació en matèria de drets humans.

Per accedir al comunicat que ha elaborat l’IDHC, consultin el següent link:

http://www.idhc.org/cat/119_Actualidad.asp

TwitterFacebook