noticia4

La Fundació Surt ofereix mediació intercultural al barri del Raval per afavorir la convivència

Abril 2010

Surt, Fundació de Dones, Fundació Privada, posa a l’abast de la ciutadania des de fa uns mesos el Servei de Mediació Intercultural del Raval, un projecte que pretén afavorir l’apropament de persones de diferents realitats culturals, idiomàtiques i socials.
L’Obra Social CAM dóna suport al projecte, que brinda diferents serveis: des d’un punt estable de mediació, tallers dinàmics sobre convivència i codis culturals, salut comunitària, acollida adreçada a persones nouvingudes i acollida laboral. ?La responsable del Servei de Mediació Intercultural del Raval de Surt, Saray Bazaga, aposta per la mediació “com a estratègia d’intervenció comunitària”, una via participativa cap a la “construcció col•lectiva de models de convivència”. Amb aquesta filosofia de fons, aquest servei pretén afavorir la convivència i treballar contra els estereotips en el context d’un barri que té més de 40 nacionalitats representades i amb poblacions destacades que provenen del Pakistan, el Marroc o Bangla Desh. ?“Quan tu reconeixes els teus prejudicis, estàs fent un pas ja cap a l’entesa, però després cal treballar-los, per començar a apropar-se als altres veïns i veïnes”, explica la mediadora social intercultural del projecte, Fàtima Taleb.

Tot seguit, es detallen els diferents serveis i activitats que ofereix el Servei de Mediació Intercultural del Raval. Les activitats que s’han fet fins ara han tingut molt bona acollida entre el veïnat i les entitats del barri.

TwitterFacebook